Byli jste zraněni při autonehodě?

Jezdíte denně do práce autem? Tak to určitě víte, jaký je na našich cestách frmol. Narazit na bezohledné řidiče se vám podaří minimálně jednou za týden, stejně tak s najde hromada chodců, co vejdou na přechod bez rozhlídnutí. Zkrátka řídit auto, to chce být každou vteřinu ve střehu. Někdy se ale můžete snažit sebevíc a k nehodě stejně dojde. Ať už vlivem technického stavu auta, nebo nepřízní počasí, jako je náledí, nebo nepozorností vás samotných nebo jiného řidiče. Můžete se sebevíc snažit, ale stane se.

nehoda

Pokud k nehodě dojde, tak v lepším případě to odnesou jen tzv. plechy. To znamená, že auto je rozbité, ale vám ani nikomu dalšímu se nic nestalo. Horší je, pokud dojde k nějakému zranění, nebo v nejhorším případě k úmrtí.

Pokud se vám stane nějaký úraz při dopravní nehodě, kterou jste nezavinili, vždy máte právo na odškodnění po autonehodě, bolestné, odškodnění za trvalé následky, a veškeré náklady, co vás stála oprava auta. Ale jak stanovit výši odškodnění? U opravy auta je to jasně dáno fakturou, ale jak stanovit míru případných trvalých následků? Doporučujeme vám, abyste se obrátili na firmu, která se těmito případy zabývá. Právník, který se vyzná, lékař, který nezávisle vyhodnotí váš zdravotní stav a újmu, kterou jste utrpěli, to vše vám zaručí, že dostanete odškodné, které vám skutečně náleží. Například odškodné nejen za zlomenou nohu, ale také za čas, kdy jsme nemohli chodit do práce, nebo museli jezdit na rehabilitace apod.

nehoda

Stali jste se účastníkem autonehody a byl vám způsobem úraz? Určitě jste v první chvíli rádi, že už jste zdraví a opět v práci, ale nezapomeňte, že máte svá práva a patří vám odškodné. Proč by neměl nezodpovědný řidič platit za své chyby a vy přijít třeba o několika měsíční plat? Trvejte na svých právech a najměte si kvalitní zastoupení, abyste měli jistotu, že jste dostali opravdu vše, co vám náleží.